Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Gör din egen havremjölk – enkelt grundrecept

09 okt, 2016
AvMikaela Råberg
Hemmagjord havremjölk.
Havremjölk är både gott och nyttigt. Med bara tre ingredienser kan du enkelt göra havremjölk hemma i köket. Allt du behöver är havregryn, vatten och en nypa salt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Havremjölk är ett populärt alternativ till traditionell komjölk och marknaden erbjuder många bra sorter – men varför inte testa att göra din egen?

Grundrecept för havremjölk

Cirka 1 liter färdig dryck

Ingredienser:

4,5 dl havregryn

1,5 l vatten

1 nypa havssalt

Du behöver:

Silduk eller nötmjölkspåse

Blender

Tratt

Skål

Glasflaska till den färdiga mjölken

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser väl.

2. Sila den lätt skummig vätskan genom silduk eller nötmjölkspåse över en skål. Se till att krama ur så mycket vätska som möjligt.

3. Sätt tratten i glasflaskan och häll i din färdiga havremjölk. Förvara i kylskåpet. Färdig havremjölk håller cirka tre dagar.

Tips!

  • Du kan smaksätta din havremjölk med lite kokos, kanel, vaniljpulver eller söta den med agavesirap.
  • Havremassan som blir över kan användas till brödbak, i smoothien eller som ströbröd.

Testa också: Hemmagjord mandelmjölk

Hemmagjord mandelmjölk.
Hemmagjord mandelmjölk. Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons