Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop

Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop.

Kladdkaka, Marabou mjölkchoklad och Non Stop – alla goda ting är tre! Se vår bloggare Catarina König göra ljuvliga chokladpåskägg som är både goda och roliga att pyssla ihop.
21 mars, 2018

8-10 st

Du behöver:

1 liten kladdkaka

400-600 g Marabou mjölkchoklad, smält

Topping/dekoration:

Non Stop

Strössel, valfritt

Vit choklad, smält

 Gör så här:

1. Smält mjölkchokladen i mikron.

2. Skär kladdkakan i lagom stora tårtbitar och forma till ägg.

3. När äggen är formade, lägg in dem i frysen 10-15 min innan de doppas i chokladen (då stelnar chokladen fortare).

4. Ta ut äggen. Lägg på ett galler precis som i filmen med en tallrik eller bakplåtspapper under.

5. Täck äggen med den smälta mjölkchokladen, låt överflödig choklad rinna ner på tallriken/pappret.

6. Passa nu på att dekorera äggen med önskad topping. Varför inte med en massa Non Stop i olika färger för en härlig påskkänsla.

7. En annan topping jag verkligen tycker är fin är att man ringlar vit choklad över ägget. Smält då den vita chokladen, även den i mikron försiktigt.

8. Fyll upp i en liten spritspåse, klipp bort spetsen från påsen och ringla chokladen över i önskat mönster.

9. Lek med toppings & färger, det är kul!

10. Sätt in äggen i frysen igen och låt chokladen stelna helt!

Njut av påsken och lycka till med bakningen!

Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop.

Catarina Königs chokladägg av kladdkaka & Non Stop.