4-6 portioner
Gnocchi:
850 g mjölig potatis
2 ägg
Ca 4 dl vetemjöl
Salt och nymalen svartpeppar
50 g smör
Salviasmör:
80 g osaltat smör
16 salviablad
Till servering:
80 g rostade, grovhackade valnötter
Finriven parmesan
Gör så här:
- Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de är genomkokta, men utan att de faller isär, 15–25 minuter.
- Slå av vattnet och låt ånga av.
- Pressa potatisarna i en potatispress ner i en stor skål.
- Lägg i ägg, vetemjöl, salt och peppar i potatisen.
- Knåda degen hastigt till en smidig deg.
- Dela degen i 4 lika stora delar och rulla till långa remsor. Skär små bitar.
- Koka upp vatten med rikligt med salt och koka gnocchin.
- När de flyter upp till ytan är de klara.
- Smält smöret i en liten kastrull på hög värme.
- Värm tills det skummar och får nötbrun färg, ca 2–3 minuter.
- Tillsätt salviablad, virvla runt kastrullen och ta från värmen.
- Håll smöret varmt.
- Om du vill kan du steka gnocchin i smör för lite yta, eller så behåller du dem som de är.
- Vänd sedan gnocchin i salviasmör och fördela på tallrikar.
- Toppa med hackade, rostade valnötter och finriven parmesan och servera genast.

Gnocchi med salviasmör och valnötter.
Av: Lisa Featherby
Foto: William Meppem/So Photo Agency
LÄS MER: