Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter

13 dec, 2018
AvRedaktionen
Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter.
De här glöggkokta päronen passar perfekt på buffébordet och som efterrätt. Servera päronen varma eller kalla tillsammans med smulad ost och valnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 flaska glögg (med eller utan alkohol)

6 päron

150 g stiltonost

50 g valnötter

3 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Koka upp glöggen i en kastrull och lägg i päronen, som först skalats. Låt sjuda i glöggen i 25–30 minuter. Päronen ska bli mjuka men får inte koka sönder. Känn försiktigt med en vass kniv om de är mjuka.
  2. Lägg nötterna på ett ugnsfast fat, ringla över honungen. Rosta i ugnen ett par minuter på ca 220°, tills de fått fin gyllene färg.
  3. Servera päronen varma eller kalla tillsammans med smulad ost och valnötter.
Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter.
Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons