Glasstårta med björnbärsfyllning

Recept på glasstårta med björnbärsfyllning

VAN DER SPEK JEROEN
En sådan här maffig glasstårta med björnbärsfyllning förtjänar att vara kvällens stjärna. Bättre avslut på en god middag är svårt att hitta!
24 augusti, 2021
0:38

Efter reklamen: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

(0:38)

Glasstårta med björnbärsfyllning

Italiensk panettone är perfekt att använda som tårtbotten!

Så gör du en glasstårta med björnbärsfyllning
VAN DER SPEK JEROEN

6–8 portioner

Du behöver:

1 ½ liter yoghurtglass med bärsmak, till exempel björnbär
1 panettone, ca 850 g, eller färdiga tårtbottnar
2 dl lemon curd

Smörkräm:

350 g smör, rumsvarmt
10 dl (600 g) florsocker
2 msk citronsaft
5 msk koncentrerad björnbärssaft

Garnering:

Stjärnanis
Ätliga blommor
Physalis, björnbär och andra bär

Gör så här:

  1. Skär panettonen i fyra lika stora bitar. Lägg botten på ett tårtfat och bred på glass. Bred på ett tunt lager lemon curd på nästa tårtbotten, vänd på den och lägg den med lemon curd-sidan ovanpå tårtbotten med glass. Bred sedan på ett lager glass även på den tårtbiten, och upprepa med nästa bit. På den sista biten breder du bara på lemon curd och lägger den med lemon curd-sidan ovanpå den tredje glasstäckta tårtbiten. Använder du panettone ser du till att den rundade sidan hamnar uppåt. Täck glasstårtan med ett lager plastfolie och ställ in i frysen, minst 2 timmar.
  2. Mät upp smör och florsocker i en bunke. Rör ihop lite försiktigt och mixa sedan med stavmixer eller elvisp till en luftig massa. Tillsätt lite citronsaft och björnbärssylt i taget tills du får en härligt rosalila kräm. Ta ut tårtan från frysen och bred smörkrämen över. Garnera och servera.

Recept: Ajda Mehmet Styling Jessica Lek, Maaike Koorman Foto: Jeroen van der Spek

Missa inte

Trikolor glasstårta på browniebotten

Glasstårta på browniebotten? Ja, tack!

Så lyckas du med tårtan – tips, trix och två magiskt goda recept

Så blir du ett tårt-proffs!

Morotskaka med vaniljfrosting och karamellpopcorn

OMG, den här har ALLT!