Glassbomb med hallon- och mangosorbet

Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel.

En festmeny behöver en gnistrande avslutning. Glassbomberna kan ligga färdiga i frysen några veckor. Bara att plocka fram och servera.
07 december, 2016

6 personer

Tid: 30 min + 4 timmar

Du behöver:

1 liter hallonsorbet

1 liter mangosorbet

200 g vit choklad

strössel

Gör så här:

Skopa ur och forma glassen till runda bollar, några med bara hallon- respektive mangosorbet, och några med hälften- hälften. Det blir en kul överraskning när man skär i dem sedan. Lägg sorbetbollarna i plastfolie och frys dem igen några timmar. Det är viktigt att de är riktigt kalla när de ska doppas i chokladen.

Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Låt den svalna något. Dra bort plasten runt glassen och doppa de iskalla bollarna i chokladen. Strö över strösslet och sätt snabbt in bollarna i frysen igen. Det är lite kladdigt och man får vara snabb, men det är väl värt jobbet.

Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel.

Glassbomb med hallon- och mangosorbet, vit choklad och strössel.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips