Glassbakelse med hallonmaräng

En ny efterrättsfavorit! Denna glassbakelse med hallonmaräng är en riktig vinnare. Servera med ätbara blommor eller citronmeliss.
19 december, 2019

4 portioner

Du behöver:

75 g mjukt smör

1 ½ dl (100 g) florsocker

1 rågad dl (75 g) vetemjöl

75 g vit choklad

50 g pistaschnötter

Glass:

1/2 liter vaniljglass

100 g hallon, färska eller tinade

Maräng:

3 äggvitor

1 ½ dl (150 g) strösocker

2 tsk frystorkat hallonpulver

Garnering:

Ätbara blommor eller citronmeliss

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet.
  4. Hacka choklad och nötter och vänd ner i smeten.
  5. Bred smeten över en bakpappersklädd ugnsplåt så att den blir ca 1 cm tjock.
  6. Grädda kakan 12–14 minuter.
  7. Stansa ut 4 rundlar ur kakan (Obs! Med samma diameter som silikonformens kupoler som du gör glassen i).
  8. Ta ut glassen från frysen och låt den bli lite mjuk.
  9. Mixa hallonen med en stavmixer och passera dem genom en finmaskig sil.
  10. Rör ner hallonsaft i glassen och fyll 4 kupoler i en silikonform med glass.
  11. Lägg kakrundlarna som tak över varje kupol och låt ligga i frysen i minst 4 timmar.
  12. Vispa äggvitorna styva.
  13. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills allt socker lösts upp.
  14. Vispa ner hallonpulver och fyll en spritspåse med maräng.
  15. Ta ut glassen från frysen och lossa försiktigt glasskupolerna från formen.
  16. Spritsa maräng över varje glasskupol med en stjärntyll på spritsen.
  17. Bränn försiktigt marängen med en gasolbrännare, alternativt låt marängen ta färg snabbt under grillen i ugnen.
  18. Dekorera med ätbara blommor eller citronmeliss.
  19. Servera genast.
Recept på glassbakelse med hallonmaräng

Glassbakelse med hallonmaräng.

Av: Timm Vladimir

Foto: Columbus Leth

LÄS MER:

Bjud på festlig avokadoglass med pistasch