Glassandwich med choklad och hallon
- AvGitte Heidi Rasmussen
Här är en lyxlagad variant av en klassisk glassandwich men med både choklad och hallon. Ack så mycket godare!
Glassandwich med choklad och hallon
En klassisk favorit – i hemlagad variant med hallonglass!
8 stycken
Du behöver:
250 g hallon
½ dl socker
1 dl hallonsyrup
250 g ricotta
250 g chokladtårtbottnar
Gör så här:
- Mixa hallon, socker, hallonsyrup och ricotta i en mixer. Kör massan i en glassmaskin tills konsistensen börjar bli som mjukglass, eller lägg i en form i frysen och ta ut den då och då och rör om tills du får en fin glass.
- Skär chokladtårtan i två bitar och lägg en i en form på ca 18 x 25 cm. Bred ut glassen (låt den tina något om du inte gjort den i glassmaskin) på chokladbottnen och lägg den andra bottnen ovanpå. Ställ formen i frysen tills glassen fryst till. Ta ut, låt tina något och skär glasstårtan i 8 lika stora sandwichbitar och servera genast.
Foto: Betina Hastoft
