Doftande mynta blandad med ingefära och lime blir en frisk och fräsch sommardryck. Tillsätt vodka om du vill, men den fungerar lika bra utan alkohol.
Av Redaktionen
25 juni, 2017
4 personer
Tid: 10 minuter
Du behöver:
1 kruka färsk mynta
1 msk riven ingefära
2 msk råsocker
saft från 1 lime
frysta vindruvor
1 lime i skivor
1 1/2 liter soda
1 dl vodka (valfritt)
Gör så här:
Lägg myntablad, ingefära, råsocker och nypressad lime i en shaker och muddla tills sockret löst sig och de aromatiska oljorna trängt fram ur myntan. Häll i blandningen i karaffen och lägg i frysta vindruvor och skivor av lime. Slå därefter på sodavatten och eventuellt vodka. Rör om. Lägg några myntablad på toppen.
Ginger sparkler med mynta och lime.
Av: AnnCatrin Rosenqvist Foto: Ragnar Ómarsson
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!