Gin & Tonic smaksatt med syren

Gin & Tonic med syren.

Överallt ser vi härliga syrenbuskar som står i blom. Ta vara på blommorna och gör en sirap, passar perfekt som smaksättning av din Gin & Tonic!
22 maj, 2018

Syrenblomman är inte bara en vacker buske. Den är riktigt god att göra saft eller smaksatt socker på. Men absolut bäst just nu är kanske ändå Gin & Tonic med just syren. Ett ultimat sätt att ge din drink lite extra försommarkänsla.

Genom att göra en koncentrerad sirap på blommorna får vi med både smak och fin lila färg i drinken. Se receptet här:

Syrensirap:

5 dl syrenblomma (utan stammar och väl sköljda)

2,5 dl socker

2,5 dl vatten

5 björnbär

Gör så här:

Lägg blommorna i en gryta och värm tillsammans med socker och vatten, till allt socker är upplöst. Höj värmen och låt det koka i två minuter. Lägg blommorna och björnbären i en skål och häll den varma sirapen över. Pressa ner blommorna med en sked så de mosas lite. Låt det dra i minst två timmar, sila sedan genom en fin sil och pressa blommor och bär så all saft och färg följer med. Förvaras i kyl.

Gin & Tonic med smak av syren:

6 cl gin

saft från en halv citron

1 dl tonicvatten

3 cl syrensirap

isbitar

syrenblommor att dekorera med

Gör så här:

Fyll ett highballglas med is. Fyll sedan på med gin. Pressa i juicen från en halv citron och fyll upp med tonicvatten. Toppa med syrensirap, för både fin färg och smak. Rör snabbt runt och servera med några små blommor på toppen.

Relaterat recept: Syrensocker

Recept på syrensocker.

Recept på syrensocker.

Källa: alaskafromscratch.com