Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Gin & Tonic med granskott och hjortron

22 aug, 2016 
AvRedaktionen
Gin & Tonic-drinkarna På myren och Under äppelträdet.
Uppdatera din Gin & Tonic med ingredienser från skogens skafferi. Johan Skofteröd från Stockholm har tagit fram två goda recept som utsetts till Sveriges bästa Gin & Tonic 2016.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Schweppes tävling Sveriges bästa Gin & Tonic 2016 gick av stapeln på Grand Escalier i Stockholm lördag 20 augusti. Vinnare blev Johan Skofteröd och här är hans vinnande recept.

På myren

Ingredienser:

Schweppes Indian Tonic

5 cl gin

1 cl hjortronlikör

1 tsk granskottssirap

grankvist

hjortron

isbitar

Gör så här:

Fyll ett kupglas på fot med is. Rör om isen med en sked för att kyla glaset. Blanda gin, hjortronlikör och granskottssirap i ett blandglas. Rör om med sked tillsammans med ett par isbitar. Häll av eventuellt smält­ vatten från isen i drinkglaset och fyll på med is så att det är helt fullt. Häll över drinkblandningen från blandglaset till drinkglaset. Fyll upp med tre gånger så mycket Schweppes Indian Tonic som gin. Garnera med en grankvist och några hjortron. Granskottssirap är enkelt att göra själv, men går även att hitta i väl­ sorterade livsmedelsbutiker.

Under äppelträdet

Ingredienser:

Annons

Schweppes Premium Mixers Rosépeppar

5 cl gin

7­-8 blad harsyra

3 droppar äppelextrakt

tre tunna äppelskivor

Gör så här:

Fyll ett smalt highballglas med is. Rör om isen med en sked för att kyla glaset. Krama harsyra försiktigt i ena handflatan, smäll till den med andra handen. Töm drinkglaset på is och lägg harsyran i botten. Häll i gin och tre droppar äppelextrakt (använd med fördel en pipett) och lägg i två isbitar. Håll för glaset med en servett och rör skeden upp och ned i botten så att isbitarna slår mot harsyran några gånger. Fyll upp med Schweppes Premium Mixers Rosépeppar. Skiva tre äppelskivor tunt och lägg i glaset. Dra den tredje äppelskivan runt glaskanten.

Gin & Tonic-drinkarna På myren och Under äppelträdet.
Gin & Tonic-drinkarna På myren och Under äppelträdet.
Annons