Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Gin och tonic på pinne – säsongens godaste isglass

23 mar, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på gin och tonic på pinne
Slå två flugor i en smäll och bjud på frisk G&T-glass som efterrätt! Livet på en pinne helt enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Vintrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Vintrender du bör ha koll på 2021

isglass på Gin och tonic

En gin & tonic på maten är aldrig fel. Särskilt inte om den serveras som isglass!

Så gör du gin och tonic på pinne

6 stycken

Du behöver:

1/2 dl gin
71/2 dl tonic med flädersmak
1 lime, saften
1 lime, i tunna skivor
50 g blåbär

Gör så här:

  1. Blanda gin, tonic och saften från en lime. Lägg 5–6 st blåbär och tunna limeskivor i glassformarna, fyll upp med vätskan. Frys 1 timme, stoppa sedan i en glasspinne i varje glass och frys över natten. Doppa i hett vatten för att lossa formen.
  2. Eftersom alkoholen gör att glassen smälter snabbare när den tagits från frysen är det bra att servera glassarna på is.

Recept: Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons