Gin och tonic på pinne – säsongens godaste isglass

Recept på gin och tonic på pinne

Anders Schønnemann
Slå två flugor i en smäll och bjud på frisk G&T-glass som efterrätt! Livet på en pinne helt enkelt!
23 mars, 2021

isglass på Gin och tonic

En gin & tonic på maten är aldrig fel. Särskilt inte om den serveras som isglass!

Så gör du gin och tonic på pinne
Anders Schønnemann

6 stycken

Du behöver:

1/2 dl gin
71/2 dl tonic med flädersmak
1 lime, saften
1 lime, i tunna skivor
50 g blåbär

Gör så här:

  1. Blanda gin, tonic och saften från en lime. Lägg 5–6 st blåbär och tunna limeskivor i glassformarna, fyll upp med vätskan. Frys 1 timme, stoppa sedan i en glasspinne i varje glass och frys över natten. Doppa i hett vatten för att lossa formen.
  2. Eftersom alkoholen gör att glassen smälter snabbare när den tagits från frysen är det bra att servera glassarna på is.

Recept: Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK

Missa inte

Gin och tonic med syrensirap

Underbart god – och vacker!

3 trendiga twister av Gin & Tonic

Fira internationella GT-dagen den 9 april!

Ostronets dag – kombinera ostron med gin!

Lyxhelg med ostron!