Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Gin med smak av brysselkål lagom till jul

06 sep, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Gin med smak av brysselkål – kan det vara något? Ja, i alla fall om man frågar skotska Pickery's som har tagit fram den gröna drycken. Men om den passar i just din G&T återstår att se.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den skotska sprittillverkaren Pickering har redan fått ordentlig julfeeling och har lanserat en presentlåda med sex stycken små ginflaskor med olika smaker. Presentboxen har kommit i en ny variant under flera år och flaskorna i sig ser ut som små julgranskulor i olika färger. I år är en av dem grön.

Det är den här gröna flaskan som har fått sprit- och drinkälskare världen över att både rygga tillbaka och nosa nyfiket.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Ginen i den gröna flaskan smakar nämligen som brysselkål.

Nötig med en pepprig tvist

I ett pressmeddelande skriver destilleriet att:

”Det var en intressant utmaning att försöka balansera den omisskännliga smaken av brysselkål för att få precis rätt smak. Och destilleriet luktade väldigt speciellt under tiden ginen framställdes”.

Inte mindre än 100 kilo brysselkål gick åt i produktionen, så man kan ju tänka sig att lukten inte gick obemärkt förbi. Ginen beskrivs av tillverkaren att ha en söt, lite nötig smak med en grön och lätt pepprig tvist. Hur den går ihop med tonic framgår inte…

Annons

I pressmeddelandet står också att läsa att de hoppas att ginälskare kommer att vara taggade på att säkra sitt exemplar av världens första brysselkålsgin.

Du kan köpa brysselkåls-ginen från Sverige

De övriga ginjulkulorna har klassiska julsmaker, om man är från England. De smakar klementin, tranbär, päron och kanel, fikonpudding samt plommon och ingefära.

Om du nu känner att du inte vill något hellre än att testa att blanda helgens G&T med brysselkålssmakande gin så har du faktiskt möjlighet att köpa den även från Sverige via sajten masterofmalt.com. Presentasken går då loss på drygt 340 kronor plus frakt.

Du som inte känner att en grön gin med brysselkålsmak är något för dig kan istället satsa på någon annan smaksatt gin, till exempel den ljust rosa Pink gin från Stockholms bränneri, som har en underbar smak av enbär, rosor, lingon och rabarber. Eller så kan du helt sonika smaksätta ginen själv.

 

Läs mer:

Fira helg med enkla och goda drinkar med rom

Trött på gin? Här är fem goda vodkadrinkar att testa

Glöm varannan vatten – nu gäller mindful drinking

Annons