Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin

10 maj, 2017
AvRedaktionen
Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin.
Försvinnande god pasta med lammfärs, oliver och rosmarin. Strö över rikligt med finriven getost vid servering. Receptet är skapat av Markus Aujalay.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g gigli (eller annan pasta)

200 g lammfärs

4 msk olivolja

4 vitlöksklyftor (hackade)

1 färsk röd chili (hackad)

1 dl vitt vin

finrivet skal från 1/2 citron

1 burk hela tomater (hackade)

1 dl pastavatten

1 kvist färsk rosmarin (plockade blad)

1 dl svarta oliver med kärna

salt

svartpeppar

Till servering:

rikligt med finriven getost

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn lammfärsen i olivolja. Lägg i vitlök och chili och låt fräsa med i 1 minut. Häll på vitt vin och låt koka upp. Tillsätt citronskal, tomater, vatten från pastakoket, rosmarin och oliver. Låt koka ihop i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan. Strö över rikligt med finriven getost vid servering.

Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin.
Gigli med lammfärs, oliver, getost och rosmarin.

Av: Markus Aujalay
Foto: Ingvar Eriksson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons