Giftfria matlådor i glas från Granit

16 mar, 2015 
AvCassandra Lindblom
Matlåda i glas från Granit.
Att välja en matlåda i glas istället för plast är bra för både hälsan och miljön. Här tipsar vi om snygga matlådor i glas från Granit!
Annons

Det är stor skillnad på plast och plast. Vissa plaster innehåller skadliga kemikalier. PET-flaskor och gamla glasslådor ska absolut inte återanvändas. De bästa alternativet är att använda sig av en matlåda i glas och en vattenflaska av bra plast eller glas.

Undvik siffrorna 3,6 och 7

Många plastprodukter är märkta med en siffra. Siffran står för vilken sorts plast produkten är gjord av, den talar dock inte om eventuella tillsatser. Plastprodukter som inte är märkta med en siffra ska i regel bara användas till det de är avsedda för. För att hålla sig borta från de mest hälsofarliga plasterna bör siffrorna 3, 6 och 7 undvikas.

Matlåda i glas från Granit.
Matlåda i glas från Granit.

Dessa matlådor i glas säljs på Granit och är fria från bisfenol, ftalater, bly och metaller. Tål ugn upp till 220 grader (ej lock), diskmaskin 65 grader och micro, samt frys -20 grader.

Annons

Bisfenol påverkar hormonutvecklingen och hormonbalansen i kroppen och är tätt förknippat med infertilitet, rubbningar i matsmältningssystemet och låg födelsevikt hos nyfödda och sköldkörtelproblem.

Matlådor i glas från Granit.
Matlådor i glas från Granit.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons