Giftfria matlådor i glas från Granit

Matlåda i glas från Granit.

Att välja en matlåda i glas istället för plast är bra för både hälsan och miljön. Här tipsar vi om snygga matlådor i glas från Granit!
16 mars, 2015

Det är stor skillnad på plast och plast. Vissa plaster innehåller skadliga kemikalier. PET-flaskor och gamla glasslådor ska absolut inte återanvändas. De bästa alternativet är att använda sig av en matlåda i glas och en vattenflaska av bra plast eller glas.

Undvik siffrorna 3,6 och 7

Många plastprodukter är märkta med en siffra. Siffran står för vilken sorts plast produkten är gjord av, den talar dock inte om eventuella tillsatser. Plastprodukter som inte är märkta med en siffra ska i regel bara användas till det de är avsedda för. För att hålla sig borta från de mest hälsofarliga plasterna bör siffrorna 3, 6 och 7 undvikas.

Matlåda i glas från Granit.

Matlåda i glas från Granit.

Dessa matlådor i glas säljs på Granit och är fria från bisfenol, ftalater, bly och metaller. Tål ugn upp till 220 grader (ej lock), diskmaskin 65 grader och micro, samt frys -20 grader.

Bisfenol påverkar hormonutvecklingen och hormonbalansen i kroppen och är tätt förknippat med infertilitet, rubbningar i matsmältningssystemet och låg födelsevikt hos nyfödda och sköldkörtelproblem.

Matlådor i glas från Granit.

Matlådor i glas från Granit.