Getostbollar med gräslök

  • AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
entertaining. Easter promise. p54-59. Goat's cheese balls with chives and pink peppercorns

Getostbollar med gräslök

och rosépeppar

16 bitar

Tid: 25 minuter

De vackra bollarna är väldigt enkla att göra. Stansa ut runda cirklar ur brödet med en kakform eller skär ut små rutor.

16 bitar surdegsbröd

2 msk olivolja av god kvalitet

1 getostrulle (ca 200 g)

1 liten knippa gräslök (finhackad)

3 msk rosépepparkorn (mortlade)

Sätt ugnen på 200°. Ringla olivolja på brödet och grilla i ugnen tills bröden är lätt rostade. Ta ut och ställ åt sidan. Skär getosten i 16 bitar, rulla dem till små bollar i handflatan. Rulla hälften i gräslökshack och hälften i rosépepparkross. Förvara getostbollarna i kylen tills det är dags att servera, lägg dem då på brödet och låt dem stå 5 minuter i rumstemperatur.