Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Gazpacho med krutonger

25 okt, 2017 
AvRedaktionen
Gazpacho med krutonger.
Gazpacho är en kall andalusisk grönsakssoppa toppad med finhackade grönsaker och krutonger. Välj den godaste tomatjuicen du kan hitta. Vinägern ger fin syra, och soppan blir bara godare av att göras i förväg och stå och dra. Förbered också krutongerna innan.
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 stora skalade tomater (skurna i bitar)

1 gurka (skalad och skuren i bitar)

1 gul lök (skalad och klyftad)

1 röd paprika (delad och urkärnad)

1/2 syrligt äpple (skuret i bitar)

1 stjälk blekselleri (skuren i bitar)

2 burkar tomatjuice (à 500 g )

3 msk olivolja

ca 2 msk mild rödvinsvinäger

några droppar tabasco

1 tsk salt och nymalen svartpeppar

2 vitlöksklyftor (skalade)

Till servering:

hackad tomat, hackad paprika, hackad lök, hackad gurka och brödkrutonger.

Gör så här:

Kör alla ingredienser i mixer. Kyl soppan. Servera med brödkrutonger och toppa med hackade grönsaker.

Gazpacho med krutonger.
Gazpacho med krutonger. Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons