Gazpacho med krutonger

Gazpacho med krutonger.

Gazpacho är en kall andalusisk grönsakssoppa toppad med finhackade grönsaker och krutonger. Välj den godaste tomatjuicen du kan hitta. Vinägern ger fin syra, och soppan blir bara godare av att göras i förväg och stå och dra. Förbered också krutongerna innan.
25 oktober, 2017

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 stora skalade tomater (skurna i bitar)

1 gurka (skalad och skuren i bitar)

1 gul lök (skalad och klyftad)

1 röd paprika (delad och urkärnad)

1/2 syrligt äpple (skuret i bitar)

1 stjälk blekselleri (skuren i bitar)

2 burkar tomatjuice (à 500 g )

3 msk olivolja

ca 2 msk mild rödvinsvinäger

några droppar tabasco

1 tsk salt och nymalen svartpeppar

2 vitlöksklyftor (skalade)

Till servering:

hackad tomat, hackad paprika, hackad lök, hackad gurka och brödkrutonger.

Gör så här:

Kör alla ingredienser i mixer. Kyl soppan. Servera med brödkrutonger och toppa med hackade grönsaker.

Gazpacho med krutonger.

Gazpacho med krutonger. Foto: Shutterstock