Gazpacho – kall tomatsoppa

Gazpacho – kall tomatsoppa.

Gör gärna en ordentlig sats med gazpacho – perfekt att ha i kylen till lunch eller mellanmål. Toppa soppan med finhackade grönsaker och ringla över olivolja.
03 december, 2017

6–7 personer

Du behöver:

10 medelstora mogna tomater

1 röd paprika

1 grön paprika

1 gurka

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 msk agavesirap

1 dl olivolja

2 msk vinäger

1–2 dl vatten (beroende på hur tjock man vill ha soppan)

salt och svartpeppar efter smak

Garnering:

finhackade grönsaker och örter, gärna grön paprika, rödlök, timjan eller persilja

olivolja

sesamfrön

Gör så här:

  1. Skär grönsakerna i bitar och mixa allt i en blender eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sila soppan genom en finmaskig sil för att bli av med frön och resterande bitar av skinn från grönsakerna. Låt gärna stå kallt fram till servering.
  3. Toppa soppan med finhackade grönsaker och örter, ringla över en fin olivolja och strö över lite sesamfrön.
Gazpacho – kall tomatsoppa.

Gazpacho – kall tomatsoppa.

Recept: Petra Wigermo
Foto: Stephanie Bjelkstam