Fyllda paprikor med svamp, nötter och tomater

Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.

Fyllda paprikor är lätt att göra vegetariska och går att variera i det oändliga. Här har vi använt skogschampinjoner, valnötter och soltorkade tomater.
13 maj, 2017

2 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

175 g skogschampinjoner (putsade och skurna i bitar)

1 msk rapsolja

salt och peppar

1 vitlöksklyfta (krossad)

12 soltorkade tomater (hackade och utan oljan)

1 dl ströbröd eller panko

25 g valnötter (grovhackade)

1 liten bunt slätbladig persilja (finhackad)

1/2 tsk torkade chiliflagor

4 tsk pesto

2 gula eller röda paprikor

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svampen i cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar och ta från värmen. Blanda ner vitlök, tomathack, ströbröd, valnötter, persilja, chiliflagor och pesto. Skär paprikorna i halvor på längden och ta försiktigt bort kärnhuset. Lägg paprikorna på en bakpappersklädd ugnsform och klicka i fyllningen. Täck fyllningen med lite grillfolie och baka i ugnen i cirka 40–45 minuter tills paprikan mjuknat.

Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.

Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: