Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.

Fyllda paprikor med köttfärs, ris och fetaost är en perfekt lunchrätt, eller en dagen-efter-rätt om man fått rester över. Passar även på buffén.
05 maj, 2017

4–6 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 liten rödlök (finhackad)

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 röd chili (urkärnad)

olja

400 g kalvfärs

1/2 burk krossade

tomater

salt och peppar

färdigkokt ris (ca 3 portioner)

200 g fetaost

6 paprikor, olika färger

Gör så här:

Fräs rödlök, vitlök och urkärnad chili. Blanda ner färsen och låt allt bli genomstekt. Rör ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Blanda ner riset och smula i osten. Blanda väl och fördela färsblandningen i de urkärnade och urgröpta paprikorna. Sätt in i ugnen på 200° i 10–15 minuter.

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.

Fylld paprika med köttfärs, ris och fetaost.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: