Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fullkornspizza med parmaskinka och potatis

23 aug, 2018
AvRedaktionen
Fullkornspizza med parmaskinka och potatis.
Frasig, matig, pizza med parmaskinka, färskpotatis och mozzarella. Lite fullkorn i degen gör pizzan matigare och mer mättande. Använd gärna pizzasten i ugnen eller på grillen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Deg:

25 g jäst

2 dl ljummet vatten

1 tsk salt

1 tsk socker

4 1/4 dl fullkornsvetemjöl

4 1/4 dl vetemjöl

Topping:

olivolja, till pensling

300 g krossade tomater

4 färskpotatisar

130 g pesto

100 g parmaskinka

125 g mozzarella

Till servering:

2 msk olivolja

2 msk balsamicosirap

1 dl rucola

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten tillsammans med salt och socker. Rör ner mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg, låt jäsa 1 timme under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Pensla botten med olivolja, fördela krossade tomater över, skrubba potatisen och skär i lövtunna skivor och fördela på pizzan.
  3. Klicka på pesto, lägg på parmaskivor och rivna bitar av mozzarellan. Grädda, gärna på pizzasten, i ugnen i 25–30 minuter eller på grillen tills pizzan är gyllene.
  4. Ringla över olivolja och balsamicosirap och servera. Toppa med rucola.
Fullkornspizza med parmaskinka och potatis.
Fullkornspizza med parmaskinka och potatis.

Av: Marie Melchior
Foto: Öome Falck

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons