Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fryst mangocheesecake

26 mar, 2019
AvRedaktionen
Fryst mangocheesecake.
Len och god cheesecake med smak av mango. Extra vacker blir den med mönstret som du gör med hjälp av en tandpetare. Servera fryst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 bitar

Ingredienser:

150 g digestivekex

125 g smält smör

225 g mango

400 g cream cheese

1 burk kondenserad mjölk

Gör så här:

  1. Klä botten av en rund springform med bakplåtspapper. Mixa kexen och det smälta smöret till fina smulor. Tryck ut jämnt i botten av formen.
  2. Mixa mangoköttet till en slät puré.
  3. Vispa cream cheese och kondenserad mjölk till en slät kräm. Lägg ⅓ av krämen i en annan bunke och mixa med mangopurén. Häll upp mangopurén i formen. Ställ in i kylen och låt stelna. Låt den resterande krämen stå i kylskåpet under tiden.
  4. Ta cirka 1 ½ dl av den resterande krämen, tillsätt lite gul karamellfärg och rör om. Häll upp i en spritspåse. Häll upp den ofärgade krämen i formen. För att dekorera kakan, spritsa ett fint mönster med den färgade krämen och dra sedan med en tandpetare genom färgen.
  5. Ställ sedan in i frysen cirka 3 timmar. Ta ut ur frysen cirka 20 minuter innan servering.
Fryst mangocheesecake.
Fryst mangocheesecake.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons