Fruktsallad med kokos och russin

En enkel men ovanligt god fruktsallad. Läcker som den är eller till glass. Det går bra att göra salladen ett par timmar i förväg men täck den i så fall väl med plastfolie. Ska stå svalt men inte i kylskåp.
16 maj, 2016
Fruktsallad med kokos och russin.

Fruktsallad med kokos och russin.

6 personer

Du behöver:

1 1/2 dl mandel, hackad

4 söta apelsiner

4 vackra röda äpplen

4 kiwifrukter

1 1/2 dl russin

1 dl kokosflingor

Gör så här:

Hacka mandeln ganska grovt (den behöver inte skalas). Ställ åt sidan. Skär av en liten bit i botten av apelsinerna så att de kan stå stadigt. Skär sedan bort allt skal med vass kniv så att även det vita innerskalet försvinner. Skär apelsinerna i bitar. Tvätta och skär äpplena i bitar, det blir vackrast med röda äpplen. Skala och skär kiwin i halvmånar. Lägg frukten i en skål. Strö över hälften av den hackade mandeln, russinen och kokosflingor. Blanda varsamt med frukten. Toppa med den sparade hälften mandelhack, russin och kokos.

Recept: Anna Bergström
Foto: Fanny Bergström