Frozen yoghurt-bräck med torkade bär, kokos och choklad

Frozen yoghurt-bräck med torkade bär, kokos och choklad

Gott och nyttigt frozen yoghurt-godis smaksatt med kokos, bär och choklad. Förvara i frysen och ta fram när sötsuget smyger sig på!
07 mars, 2017
Frozen yoghurt-bräck med torkade bär, kokos och choklad.

Frozen yoghurt-bräck med torkade bär, kokos och choklad.

Den här efterrätten (eller mellanmålet!) är superenkel att göra och tar inte alls lång tid att förbereda. Vill ni ha en sötare variant kan ni byta ut tranbär och russin mot jordgubb och banan. Eller varför inte blåbär och hallon? Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Du behöver:

4,5 dl vaniljyoghurt

2 msk honung

1 msk torkade tranbär

1 tsk russin

Topping:

5 färska jordgubbar

1 msk kokosflingor

1 msk cacao nibs eller chokladknappar

Gör så här:

1. Mixa yoghurt och honung till en jämn smet. Häll i tranbär och russin och rör om.

2. Ta fram en plåt eller motsvarande och klä den med bakplåtspapper. Häll över yoghurtsmeten och använd en slickepott för att få den så tunn (eller tjock!) som du önskar.

3. Strö över jordgubbsbitarna, chokladen och kokosflingorna. Förvara i frysen i 2-4 timmar.

4. Ta ut formen och använd en kniv för att bryta yoghurten i bitar. Servera direkt eller förvara i frysen i små plastpåsar.

Frozen yoghurt-bräck med torkade bär, kokos och choklad.

Frozen yoghurt-bräck med torkade bär, kokos och choklad.

Foto och recept: My Fussy Eater