Leilas frozen cheesecake med pepparkaka

Leilas frozen cheesecake med pepparkaka.

Leila Lidholms frozen pepparkakscheesecake. Den här glasstårtan är fantastiskt god och gillas av alla! Superpraktiskt till jul eftersom man kan förbereda den ett par dagar innan.
13 december, 2016

1 glasstårta

Tid: 30 minuter + tid i frysen

Ingredienser:

4 ekologiska ägg

1 1/2 dl strösocker

200 g mascarponeost

4 dl vispgrädde

100 g pepparkakor

100 g digestivekex

Röda vinbär, färska fikon eller andra bär till garnering

Gör så här:

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke och rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) och varva med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Plasta formen noggrant så att smeten inte kan få kylskåpssmak.

Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i minst 5–6 timmar. Vid servering, spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med röda vinbär, fikon eller andra bär.

Leilas frozen cheesecake med pepparkaka.

Leilas frozen cheesecake med pepparkaka.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler recept hittar du här.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: