Frosé med jordgubbssockerlag

14 apr, 2023 
AvAnna Wendt
Recept på frosé med jordgubbssockerlag
Det fina med frosé med jordgubbssockerlag är att det är både drink och dessert!
Annons
Så gör du den vackra drinken Hibiskustonic
Så gör du den vackra drinken Hibiskustonic

Frosé med jordgubbssockerlag

Fruset rosévin och jordgubbar – sommar i ett glas.

Frosé med jordgubbssockerlag är både drink och dessert i ett

4 glas

Du behöver:

750 ml rosévin
1 dl jordgubbssockerlag (se recept)
1/2 dl vodka
3 msk saft från färsk lime

Annons

Jordgubbssockerlag:

1 dl strösocker
1 dl vatten
Ca 3 dl jordgubbar, hackade

Gör så här:

  1. Frys in rosévinet i en vid burk eller låda ca 20x30 cm. Det går också bra att hälla direkt i en zip-lock-påse som rymmer minst 1 liter. Frys i minst 6 timmar.
  2. Jordgubbssockerlag: Hacka jordgubbarna grovt. Lägg dem i en kastrull tillsammans med strösocker och vatten, koka upp och rör tills sockret löst sig. Lyft av plattan och låt stå minst 30 minuter. Sila genom en finmaskig sil och pressa saften ur jordgubbarna. Ställ kallt.
  3. Mixa det frysta rosévinet i en blender eller med stavmixer tillsammans med jordgubbssockerlag, limesaft och vodka. Häll upp i vackra glas och servera direkt.

Foto: Lisa Björner

Annons