Friterade majsbitar

Friterade majsbitar.

Härliga och mättande munsbitar på färsk majs. Gott som snacks eller som tillbehör till buffén. Fritera majsbollarna tills de blivit gyllenbruna och avsluta med att strö över hackad persilja och flingsalt.
22 september, 2017

Cirka 20 bollar

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 färska majskolvar

2 ägg

2 msk vetemjöl

salt, peppar

frityrolja

Till servering:

hackad persilja och flingsalt

Gör så här:

Skala majskolvarna och skär bort majskornen med en vass kniv. Vispa äggen. Blanda majskornen med äggen så att de täcks helt. Strö över mjölet och rör om så att eventuella klumpar försvinner. Salta och peppra. Ställ smeten kallt i 30 minuter.

Hetta upp oljan. Använd en matsked och lägg i smeten, cirka en matsked i taget i den heta oljan. Fritera tills majsbollarna blivit gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Friterade majsbitar.

Friterade majsbitar.

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling