Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Friterade hallon med citronsås

31 jan, 2017
AvRedaktionen
Friterade hallon med citronsås.
Underbara varma hallon med frasig kostym och len citronsås är oväntat och gott som efterrätt. Frityrmix finns att köpa i vanliga mataffärer men det är enkelt att göra egen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Hallon:

200 g hallon

Frityrsmet:

2 dl vetemjöl

2 dl vatten

1 msk bakpulver

frityrolja

florsocker

Gör så här:

Vispa ihop vetemjöl och bakpulver med vattnet till en jämn smet. Värm oljan i en kastrull till 180°.

Doppa några hallon i taget i frityrsmeten, använd en gaffel till hjälp, och fritera sedan hallonknytena i den heta oljan. När de är gyllene och lätta är de klara. Ta upp dem och lägg på tidningspapper. Pudra med florsocker.

Citronsås

Tid: 20 minuter

Underbar söt/syrlig sås som passar utmärkt till de friterade hallonen.

Du behöver:

1 citron (saften)

50 g smör

1 1/2 dl socker

1 dl vispgrädde

Gör så här:

Pressa citronen och häll saften i en kastrull. Tillsätt smöret, sockret och vispgrädden. Rör om och låt koka upp. Låt citronsåsen småkoka i cirka 5 minuter tills den tjocknat något. Låt svalna och servera till de frasiga hallonen.

Friterade hallon med citronsås.
Friterade hallon med citronsås.

Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons