Friterade hallon med citronsås

  • AvRedaktionen
Friterade hallon med citronsås.
Underbara varma hallon med frasig kostym och len citronsås är oväntat och gott som efterrätt. Frityrmix finns att köpa i vanliga mataffärer men det är enkelt att göra egen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 45 minuter

Hallon:

200 g hallon

Frityrsmet:

2 dl vetemjöl

2 dl vatten

1 msk bakpulver

frityrolja

florsocker

Gör så här:

Vispa ihop vetemjöl och bakpulver med vattnet till en jämn smet. Värm oljan i en kastrull till 180°.

Doppa några hallon i taget i frityrsmeten, använd en gaffel till hjälp, och fritera sedan hallonknytena i den heta oljan. När de är gyllene och lätta är de klara. Ta upp dem och lägg på tidningspapper. Pudra med florsocker.

Citronsås

Tid: 20 minuter

Underbar söt/syrlig sås som passar utmärkt till de friterade hallonen.

Du behöver:

1 citron (saften)

50 g smör

1 1/2 dl socker

1 dl vispgrädde

Gör så här:

Pressa citronen och häll saften i en kastrull. Tillsätt smöret, sockret och vispgrädden. Rör om och låt koka upp. Låt citronsåsen småkoka i cirka 5 minuter tills den tjocknat något. Låt svalna och servera till de frasiga hallonen.

Friterade hallon med citronsås.
Friterade hallon med citronsås.

Av: Frida Anthin-Broberg
Foto: Lina Östling

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!