Frisk apelsin- och avokadosallad

Recept på apelsin- och avokadosallad

God, vårig och fräsch! Bjud på apelsin- och avokadosallad med friska smaker.
24 februari, 2020

4 portioner

Apelsin- och avokadosallad:

6 apelsiner

1 mogen avokado

1/2 citron, saften

1 ask smörgåskrasse

40 g osaltade, skalade pistaschmandlar

Vinägrett:

1 schalottenlök

1 msk vit balsamico

1 tsk flytande honung

1/2 tsk rosépepparkorn

Salt:

2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Filea apelsinerna, skär i skivor.
  2. Tärna avokadon.
  3. Droppa lite citronsaft över.
  4. Blanda vinägretten.
  5. Skala löken och hacka fint.
  6. Rör ihop lök med balsamico, honung, krossad rosépeppar och salt.
  7. Blanda sist ner olivoljan.
  8. Fördela apelsinskivorna över ett stort fat.
  9. Lägg avokadon på.
  10. Droppa vinägrett över och toppa med krasse och grovhackade pistaschmandlar.
Recept på apelsin- och avokadosallad

Frisk apelsin- och avokadosallad.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk

LÄS MER:

Lyxig päron- och granatäppelsallad

Smakrik bönsallad med björnbär

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: