Frida tar tempen på utröstade Mästerkocken Linda!

Frida tar tempen på utröstade Mästerkocken Linda!

25 februari, 2015

I kväll blev det härliga Linda som fick lämna Sveriges Mästerkock på TV 4!

ELLE mat & vins egna Mästerkock och bloggare Fridas Food har tagit tempen på den pratglada Skanörsbönan efter utröstningen.

Namn: Linda Letelier Hansson
Ålder: 39 

Bor: Skanör

Favoriträtt: Moules Rouilles

Berätta om ett roligt minne från inspelningen av Sveriges Mästerkock ?
Jag stoppar rätt ofta ner fingrarna i varma stekjärn och grytor. Det var otroligt roligt att se Filip Poons min varje gång vi var i lag och jag använde mina händer för att vända eller känna på maten. Ögonen stod rakt ut på honom och han bad mig att sluta.

När vi var i Virå, så höll grytan med rödvinssåsen, som jag gjorde, på att trilla in i elden. Så jag tog tag i grytan och hade händerna mitt i elden. Då trodde jag att Filip skulle få fullständig panik och jag fick lite lätt skrattanfall av att se hans förtvivlan. Men han hade rätt att bli rädd. För jag brände mig rätt rejält! Men kall handduk, en vinst och lite Aloe Vera, från Sarah vår närmsta kontaktperson, läkte ihop det hela snabbt!

Vill du dela med dig av någonting som inte många vet om dig?
Jag fullkomligt älskar att sjunga! Jag gör det gärna när jag lagar mat! Sång gör mig glad, lugn, sentimental, pigg, euforisk, allt på samma gång! Varje gång vi stod inför en utmaning eller eliminering gick jag iväg för mig själv och sjöng för att fokusera!

Har du någon favoritkock?
Simon Lennblad (Far i Hatten i Malmö), Gustav Hector (Kafé de Luxe i Växjö) och Jaime Oliver om man får säga tre.

Hur kändes det att bli utröstad och behöva lämna Sveriges Mästerkock?
På ett sätt blev jag otroligt lättad. Den främsta anledningen till det var att mina stora tvillingar skulle fylla år några dagar senare. Det hade ryktats om en utlandsresa i nästa utmaning och det skulle innebära att jag inte skulle få fira med dem ( vi skulle ta dem med upp till Stockholm över  födelsedagen och fira dem)!

Jag kände mig nöjd över vad jag gjort i Sveriges mästerkock, men jag kände att jag hade mycket mer som jag ville visa! Det kändes att det ofta var på håret, vem som fick stanna eller åka och det kunde jag känna både var bra och dåligt. Framförallt är jag glad över så många fina ord som jag fick från juryn, som jag tar med mig och känner mig stolt över!

Hur ser du på framtiden nu, vad vill du göra efter din medverkan i Sveriges Mästerkock?

Jag vill jobba med mat! Laga mat, skriva om mat, prata om mat och lära mig ännu mer om mat!

Följ Fridas Food som dagligen bjuder på middagstips och matinspiration!