Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Fredrik Robertsson tar Takpark till nya höjder

24 apr, 2019 
AvRedaktionen
Fredrik Robertsson är ny nöjesansvarig på Takpark by Urban Deli.
Lagom till Valborg slår Takpark by Urban Deli upp dörrarna till hela sin takterrass. Nytt för i år är att modeprofilen Fredrik Robertsson, känd för sina fantastiska couture-kreationer, är nöjesansvarig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det behövs inte långa och klimatovänliga flygresor för att få känna av pulsen från andra länder och platser. Det räcker med att ta hissen 9 våningar upp på Sveavägen 44 i Stockholm. På Takpark by Urban Deli kommer man nämligen att finna ett italienskt torg, en fransk apelsinlund och sydamerikanska paraplydrinkar i baren inomhus. Gästspel från hela världen är att vänta under säsongen.

– Vi vill vara det självklara, hållbara alternativet som ersätter en flygresa, säger Karin Nordheden, restaurangchef för Urban Deli Sveavägen.

Det kommer att finnas flera barer, både inomhus och utomhus och för de varma dagarna kommer solstolar finnas tillgängliga. Takpark kommer även erbjuda chambre séparée-möjligheter i form av en exklusiv picknick.

Fredrik Robertsson ny nöjesansvarig

Nytt för i år är att fashionistan och PR-mannen Fredrik Robertsson blir ny nöjesansvarig för Takpark. Fredrik uppmärksammades nyligen i Vogue för sin kärlek till couture.

Annons

Vad kan vi förvänta oss för slags aktiviteter på Takpark i sommar?

– Massor! Jag har bokat allt ifrån 90-talskvällar med Josefin Crafoord och Jessica Folcker till dragbingo och konstutställningar. Det kommer alltid hända något på Takpark i sommar. Kända personer kommer DJ’a och jag startar gayklubben JOLENE tillsammans med mina vänner Lena och Josefin. Det blir dekadent, härligt och svettigt. Alla är välkomna, berättar Fredrik för ELLE.

På vilket sätt kommer man att märka att just du är nöjesansvarig?

– Jag har ju valt att boka människor jag gillar och koncept jag själv hade velat se på ett ställe som Takpark. Jag gillar mångfald, knas och att man får se personer man kanske inte annars ser i sådan miljö. Det kommer vara en hel del modepersoner på plats såklart, lite gay men ingen kommer känna att de ej är välkomna oavsett kön, läggning, tro och ålder.

Kommer ditt modeintresse att återspeglas i takparken på något sätt?

Annons

– Det hoppas jag! Jag har dels pratat med några stora namn inom mode om att t.ex. bjuda på modevisning i sommar och jag har bokat modepersoner som Bea Szenfeld och Daniel Lindström (för att nämna några) som DJs. Sen kommer jag försöka dra dit människor som klär upp sig när de går ut. Det skapar sådan stämning när människor anstränger sig modemässigt.

Kommer vi att få se några av dina fantastiska couture-kreationer på plats?

– Det lovar jag! Då och då kommer dom dammas av inför fest. Kanske främst under mina egna JOLENE-kvällar!

Har du några bra rekommendationer från menyn?

– I år har hela Takpark ett otroligt kul koncept när det gäller mat och drinkar. Precis som på flygplan kommer vi ha serveringsvagnar som körs runt till gästerna fulla med lättare tilltugg, öl, vin och drinkar för att stilla alla typer av sug. Vi vill vara det självklara, hållbara alternativet som ersätter en flygresa i sommar. Man kan komma till oss istället och besöka en apelsinlund eller italiensk piazza. Vi kommer även ha många gästspel under säsongen, där olika länder och drycker tar över. Adam och Filip som sköter baren på taket är otroligt duktiga på drinkar – så fråga efter det du gillar, eller låt dem överraska!

Öppettider

Takpark by Urban Deli öppnar på Valborgsmässoafton den 30 april. Öppettider är 15.00-23.00 på vardagar och 11.30-23.00 på helger. Efter midsommar fram till mitten av augusti är Takpark öppen 11.30-23.00 varje dag.

Läs också:

10 av världens häftigaste takbarer

Urban Deli lanserar vegansk burgare

Fredrik Robertsson är ny nöjesansvarig för Takpark by Urban Deli.
Fredrik Robertsson är ny nöjesansvarig för Takpark by Urban Deli.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons