Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fraspanerad torskrygg med rotfrukter

26 okt, 2015
AvRedaktionen
Fraspanerad torskrygg med rotfrukter.
Att sätta kniven i en frasig panering för att nå den mjälla fisken är ren lycka! Servera med en enkel vitlökssås och rostade rotfrukter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

3–4 potatisar

3 palsternackor

3 morötter

2 vitlöksklyftor (finhackade)

2 msk olivolja

flingsalt och svartpeppar

4–6 skivor torskrygg

2 dl pankoströbröd (eller vanligt ströbröd)

smör

salt och peppar

Vitlökssås:

2 dl lätt crème fraiche

1 vitlöksklyfta (finhackad)

flingsalt

Gör så här:

Skala och dela rotfrukterna, skrubba potatisen och dela den, lägg allt i en ugnsform tillsammans med finhackad vitlök och olivolja. Blanda runt och strö över några nypor flingsalt och lite grovmalen svartpeppar. Rosta mitt i ugnen på 225° i 35–40 minuter. Vänd torskskivorna i pankoströbröd och stek dem gyllene i smör i varm panna, 3–4 minuter på varje sida. Salta och peppra.

Blanda crème fraiche med finhackad vitlök och smaka av med lite salt. Servera de varma rotfrukterna till den frasiga fisken och kall sås.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons