Frasiga kycklingrullar med bacon

Frasiga kycklingrullar med bacon.

Frasiga och ljuvligt goda snittar med smördeg, kyckling och bacon som smälter i munnen. Perfekt plockmat till buffén eller minglet!
29 maj, 2017

20 st

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 stora kycklingbröst utan skinn

1 vitlöksklyfta (krossad)

3 paket rökt bacon (tunt skivade)

4 soltorkade tomater (hackade)

1 handfull basilikablad

salt och peppar

375 g färdig smördeg

mjöl för pudring

1 äggula

25 g vita sesamfrön

Gör så här:

Mixa kycklingen och vitlöken i en matberedare tills kycklingen är mald. Häll i bacon, soltorkade tomater och basilika, och pulsera i några sekunder, bara precis så att ingredienserna blandas ordentligt. Salta och peppra ordentligt och rör om.

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad yta och skär upp i två längder. Sprid ut hälften av blandningen över en av smördegsremsorna, rulla ihop och nyp ihop ändarna för att täta. Skär i 2 1/2 cm långa bitar med hjälp av en vass kniv. Gör likadant med den andra remsan.

Lägg rullarna på en stor plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda i 20 minuter tills de blivit gyllenbruna.

Frasiga kycklingrullar med bacon.

Frasiga kycklingrullar med bacon.

Recept och foto: Europapress