Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Frasiga kycklingrullar med bacon

29 maj, 2017
AvRedaktionen
Frasiga kycklingrullar med bacon.
Frasiga och ljuvligt goda snittar med smördeg, kyckling och bacon som smälter i munnen. Perfekt plockmat till buffén eller minglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 st

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 stora kycklingbröst utan skinn

1 vitlöksklyfta (krossad)

3 paket rökt bacon (tunt skivade)

4 soltorkade tomater (hackade)

1 handfull basilikablad

salt och peppar

375 g färdig smördeg

mjöl för pudring

1 äggula

25 g vita sesamfrön

Gör så här:

Mixa kycklingen och vitlöken i en matberedare tills kycklingen är mald. Häll i bacon, soltorkade tomater och basilika, och pulsera i några sekunder, bara precis så att ingredienserna blandas ordentligt. Salta och peppra ordentligt och rör om.

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad yta och skär upp i två längder. Sprid ut hälften av blandningen över en av smördegsremsorna, rulla ihop och nyp ihop ändarna för att täta. Skär i 2 1/2 cm långa bitar med hjälp av en vass kniv. Gör likadant med den andra remsan.

Lägg rullarna på en stor plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda i 20 minuter tills de blivit gyllenbruna.

Frasiga kycklingrullar med bacon.
Frasiga kycklingrullar med bacon.

Recept och foto: Europapress

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons