Frasig smulpaj med bär

Recept på frasig smulpaj med bär

Betina Hastoft
En frasig smulpaj fylld med blåbär, björnbär eller hallon är ju bara det bästa som finns!
25 maj, 2022
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Slå på ljud

Frasig smulpaj med bär

Det här blir gott med vilka bär som helst. Blåbär, björnbär, hallon – välj dina favoriter.

Frasig smulpaj med bär – klassikern som alltid går hem
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

50 g mandelmassa
50 g smör
1 ½ dl havregryn
¾ dl rörsocker
1 dl vetemjöl

Bärfyllning:

400 g färska bär, t ex hallon, smultron, blåbär
½ tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
25 g mandelspån, gärna rostade

Tillbehör:

2 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Tänd grillen. Riv mandelmassan och nyp ihop den med övriga ingredienser till smuldegen. Lägg bären i en mindre paj- eller ugnsform och strö över vaniljpulver och kanel. Vänd runt. Fördela degen över bären och toppa med mandelspån.
  2. Klä in hela formen med folie och lägg på gallret på grillen, baka under lock i 20–25 minuter. Låt svalna. Servera pajen ljummen med en klick crème fraiche.

Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner