4 portioner
Du behöver:
300 g gröna bönor
100 g salladsblad ur påse
Syltad rödlök:
2 rödlökar
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
3 msk strösocker
1 tsk salt
Dressing:
1 1/2 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 msk citronsaft
3 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Garnering:
1 handfull björnbär
1 handfull valnötter
Gör så här:
- Börja med rödlöken. Skala lökarna och skär i tunna klyftor.
- Lägg i en glasbehållare med lock.
- Koka upp vinäger, vatten, strösocker och salt. Ta från värmen och häll den varma lagen över rödlöksklyftorna.
- Sätt på locket och låt rödlöken dra i minst 2 timmar, gärna längre.
- Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten i 3–4 minuter.
- Bönorna ska vara mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd. Slå av vattnet. Skölj och låt salladsbladen torka.
- Rör ihop senap, honung och citronsaft i en stor skål. Tillsätt oljan litet i taget. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner salladsblad och bönor i dressingen.
- Fördela på ett fint fat och garnera med björnbär, lite syltad rödlök och valnötter.
Av: Julie Hey, Camilla Biesbjerg Markussen, Emma Martiny
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal