Fräsch och smakrik bönsallad med björnbär

Recept på bönsallad med björnbär

Satsa på en ny sallad! Denna fräscha och smakrika bönsallad med björnbär är god, lättlagad och en given favorit runt matbordet.
14 september, 2019

4 portioner

Du behöver:

300 g gröna bönor

100 g salladsblad ur påse

Syltad rödlök:

2 rödlökar

1 dl äppelcidervinäger

1 dl vatten

3 msk strösocker

1 tsk salt

Dressing:

1 1/2 tsk dijonsenap

1 tsk flytande honung

1 msk citronsaft

3 msk olivolja

Salt och svartpeppar

Garnering:

1 handfull björnbär

1 handfull valnötter

Gör så här:

  1. Börja med rödlöken. Skala lökarna och skär i tunna klyftor.
  2. Lägg i en glasbehållare med lock.
  3. Koka upp vinäger, vatten, strösocker och salt. Ta från värmen och häll den varma lagen över rödlöksklyftorna.
  4. Sätt på locket och låt rödlöken dra i minst 2 timmar, gärna längre.
  5. Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten i 3–4 minuter.
  6. Bönorna ska vara mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd. Slå av vattnet. Skölj och låt salladsbladen torka.
  7. Rör ihop senap, honung och citronsaft i en stor skål. Tillsätt oljan litet i taget. Smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner salladsblad och bönor i dressingen.
  9. Fördela på ett fint fat och garnera med björnbär, lite syltad rödlök och valnötter.
Recept på bönsallad med björnbär

Bönsallad med björnbär.

Av: Julie Hey, Camilla Biesbjerg Markussen, Emma Martiny

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal