Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fransk rostbiff med senapsmajonnäs och tillbehör

28 feb, 2014
AvRedaktionen
Fransk rostbiff med senapsmajonnäs och tillbehör.
Fransk rostbiff är gott med sitt rosaröda kött. Med senapsmajonnäs och pickade grönsaker på hembakt bröd blir det en hel måltid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 1 1/2 timme

Rostbiff:

1 kg rostbiff (helst ekologisk och närproducerad)

2 tsk flingsalt

nymald svartpeppar

Förslag på tillbehör:

smågurkor och syltlök eller pickles

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Torka av köttet och klappa in det med salt och mycket svartpeppar. Bind upp det med bomullssnöre om det behövs. Bryn köttet hastigt runtom i en panna med smör så det får vacker färg. Lägg det i en ugnsform och sätt in en ugnstermometer i den tjockaste delen. Sätt in formen på nedersta falsen i ugnen. När termometern visar 55° är köttet rosarött, vid 60° rosa. Låt köttet vila ca 15 minuter innan du skär upp det och serverar det med tillbehören.

Senapsmajonnäs

4–6 portioner

Tid: 10 minuter

Tänk på att alla ingredienser ska vara rumsvarma.

2 äggulor

2 tsk grovkornig senap

1 msk pressad citron

2 1/2 dl kallpressad rapsolja

1 krm salt

Gör så här:

Vispa samman äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle medan du vispar kraftigt eller mixar med stavmixer. Smaka av med salt.

Fransk rostbiff med senapsmajonnäs och tillbehör.
Fransk rostbiff med senapsmajonnäs och tillbehör.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons