Fransk getostsallad

Fransk getostsallad.

Sallad på mild och fin nyskördad huvudsallad serveras med frasiga getost-toast på toppen. Perfekt till sommarbuffén!
25 maj, 2016

4 personer

Tid: 15 min

Du behöver:

1 huvudsallad

4 skivor baguette

100 g chèvre

2 msk olivolja

1 msk flytande honung

Dressing:

1 dl solrosolja

1/2 dl rödvinsvinäger

1 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på175°. Plocka och skölj salladen. Skär större blad i mindre bitar. Skiva getosten i 4 skivor och fördela över brödskivorna. Ringla över olivolja och honung jämnt fördelat. Gratinera bröden mitt i ugnen i ca 5–7 minuter. Blanda samman dressingen. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen. Toppa med toasten.

Fransk getostsallad.

Fransk getostsallad.

Av: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran