Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Tidlösa serviser att investera i

14 feb, 2020 
AvRebecca Wictor
Tidlösa serviser
Nyinflyttad eller bara i behov av en fin servis? Då finns det några klassiska serier du bör titta på. Från Rörstrand till Mateus, vi listar favoriterna som aldrig går ur tiden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nyinflyttad eller bara i behov av en ny servis? Det finns några klassiska serier som du bör kolla in innan du bestämmer dig. Men börja med att fundera på vad du tycker om för stil, för en riktigt bra servis kan du ha med dig genom livet. De kostar lite mer, men håller också genom år av användning.

Från Mateus till Rörstrand

Är du intresserad av färg och böljande former kanske Mateus eller Gerbera kan vara något. Är du å andra sidan mer inne på den klassiska mixen av blått och vitt är Rörstrand eller Royal Copenhagen två märken att kolla in. Här tipsar vi om flera tidlösa serviser värda att investera i.

Kaffe- och tekoppar

1. Tekopp från Rörstrand

Tekopp från Rörstrand

Mer klassiskt än servisen Ostindia från Rörstrand är svårt att hitta. Tekoppen är vackert dekorerad med blå söta blommor. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

2. Vacker enkelhet från Gustavsberg

Kaffekopp från Gustavsberg

Snövit är en enkel servis från Gustavsberg, som dekoreras för hand så varje del är unik. Här kan du köpa den (reklamlänk)

3. Tekoppar från Royal Copenhagen

 

Tekopp från Royal Copenhagen

Serien Blue Fluted Mega från Royal Copenhagen är formgiven av Karen Kjældgård-Larsen och har blivit en klassiker även i våra svenska hem. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

4. Modern klassiker

Kaffekopp från Mateus

Den här mörklila koppen ingår i Mateus Basic-serie. De är handmålade i Portugal så uttrycket skiljer sig därför åt från kopp till kopp. Här kan du köpa den (reklamlänk)

5. Vackert från Spode

Kaffekopp från Spode

Blue Italian är en klassisk serie från Spode som går i blått och vitt. En serie som aldrig går ur mode. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Skålar- och serveringsfat

6. Skålen Ostron

Mateus skål ostron

En vacker, handgjord skål från Mateus i behaglig rosa färg. Här kan du köpa den (reklamlänk)

7. Fruktskål från Gerbera

Fruktskål från Gerbera

En klassisk fruktskål från Gerbera med vågig kant. Finns i flera olika färger, den ovan heter tryffel. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

8. Serien Bubbles

Grått serveringsfat från Mateus

Serien Bubbles från Mateus måste anses vara en en modern klassiker. Det här vackra serveringsfatet gör sig fint på matbordet. Här kan du köpa det (reklamlänk)

9. Bernadotte & Kylberg

Skål från Stelton

En stilfull skål formgiven av designerduon Bernadotte & Kylberg, från danska märket Stelton. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

10. Elegans från Villeroy & Boch

Skål Old Luxembourg

Old Luxembourg är en elegant salladsskål från Villeroy & Boch. Med enkel design blir den tidlös och tillhör en av märkets mest klassiska serviser. Här kan du köpa den (reklamlänk)

11. Serveringsfat Ostindia

Serveringsfat Ostindia

Här återkommer vi till servisen Ostindia, vi tipsade tidigare om en tekopp från samma serie. Men visst är serveringsfatet minst lika vackert? Från Rörstrand. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

12. Färgglatt från Mateus

Lila serveringsfat från Mateus

Har ni sett ett vackrare, färgstarkt serveringsfat förut? En intensiv men behaglig nyans som passar både till en vit, eller mörkare grå dukning. Från Mateus. Här kan du köpa det (reklamlänk)

13. Blommigt från Villeroy & Boch

Vacker skål från Marie Fleur

En vacker skål från Villeroy & Bochs serie Mariefleur, som ger en härlig färgklick till det dukade bordet. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

Tallrikar

14. Färgglatt från PotteryJo

Rosa tallrik från Pottery Jo

En vacker tallrik från PotteryJo, med handgjord reliefmönster. Finns i flera olika färger. Här kan du köpa den (reklamlänk)

15. Klassisk design

Tallrik ostindia

Det känns som att soppan smakar bättre om den äts ur en djup tallrik som denna, från Rörstrand. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

16. Minimalistisk

Swedish Grace tallrik

Swedish Grace är en klassisk serie från Rörstrand. Den lanserades redan 1930 och står sig stadig än. Här kan du köpa den (reklamlänk)

17. Färgstarkt från Arabia

Blommig tallrik

En tallrik du inte kan titta dig mätt på. Denna vackra blomdekor skapades av Heini Riitahuhta för Arabia och har kommit att bli en modern klassiker. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

18. Enkel att matcha

Iittala tallrik kastelhelmi

Kastehelmi från Iittala har hängt med sedan 1964 och finns i allt från skålar och glas till underlägg och ljusstakar. Just tallriken är underbar att duka ett bord med då den fungerar bra till exempel under andra tallrikar och ger dynamik till bordet. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Läs mer:

Romantisk helgmeny med frisk fördrink

Dekorera vårens vackraste drinkar med blommor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons