Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Förvaring i köket – 13 smarta shoppingstips!

Förvaring till köket

Trött på att leta efter lock till matlådan? Eller på att behöva leta efter sockret bakom tjugo andra påsar i skåpet? Du kan lätt organisera ditt kök med små medel. Här tipsar vi om 13 riktigt bra köp!
11 augusti, 2020

Det finns många små irritationsmoment i ett kök. De har ofta med oorganiserade skåp att göra. Hur många gånger har du inte svurit när du letat efter vitlökspressen som ligger gömd under vispar och stekspadar i ”lådan som gud glömde”, det vill säga lådan där allt som inte har en plats ligger.

Så organiserar du ditt kök

När du ska organisera ditt kök kan det vara bra att fundera på vilka redskap, torrvaror med mera som du använder mest. Efter det ser du till att de blir riktigt lättillgängliga.

Genom att ge allting en bestämd plats underlättar du för dig själv att hålla ordning i köket. Det kan vara så enkelt som att köpa en extra kylskåpslåda till dina ostar, så slipper du påsar liggandes överallt i kylen.

13 bra köp för ett organiserat kök

Här tipsar vi om några riktigt bra produkter, som hjälper dig hålla ordning i köket.

1. Bra redskapslådor

Att ha besticklådor är för de flesta en självklarhet, men det finns lådor med färre och bredare fack, som den här från Madesmart, som passar bättre till vispar, stekspadar och andra specialredskap. Perfekt för att få ordning i den där tredje lådan där så mycket blandat lätt samlas. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

2. Lådor för olika produkter

Det går i princip inte att ha för många lådor i ett kök. En till kryddor, en till baljväxter, ris och pasta och kanske en till mjöl och socker. Ju fler lådor, desto mer organisation, här är några av våra favoriter:

Som den här från H&M Home i trä. Den finns i olika storlekar som passar till allt från kryddor till att förvara kökshanddukar i. Snygga och praktiska. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Apprl)

Eller varför inte en mjuk variant från Åhléns till servetter, servettringar eller barnbesticken? Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

En hög trälåda är riktigt snyggt att förvara oljor, vinäger och andra såser som kommer i höga flaskor. Med en basilika i gör den sig även bra på köksbänken. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

En enkel korg, som den här från Åhléns, kan du lätt flytta ut och in skåpet för god översikt. Så slipper du flytta på en massor lådor för att hitta rätt. Dra ut krogen, får direkt koll på vart kakaon står och skjut in den i skåpet igen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

Har du bestick eller annat som du alltid använder och vill ha framme i till exempel matsalen, är det snyggt i en liten krog som den här i bambu från H&M Home. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)

H&M Home har även denna snygga korg för kryddor. Perfekt att ställa i större kökslådor för organisation eller framme på köksbänken utan att det ser stökigt ut. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)

3. Burkar till matvaror

För att snabbt få översikt var fina matvaror står, men också om de håller på att ta slut, är dessa genomskinliga burkar från Barbantia perfekta. Det blir snyggt i skåpet samt enkelt att hitta rätt direkt. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

En söt burk från Hay att ha te, kaffe eller socker i? Finns i flera olika färger och då locket är lufttätt passar de till alla sorters torrvaror. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

Gillar du mer de klassiska glasburkarna, till mjöl, pasta med mera finns de i en modern och enkel modell hos Granit. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

Har du ett litet kök eller gillar en lantlig stil är de här hängande korgarna i svart metall från Granit ett perfekt val när du vill organisera upp ditt kök. Gör plats till frukt och grönsaker som mår bäst i rumstemperatur eller få upp en växt som kanske inte riktigt får plats på köksbänken. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

4. Organisera ditt kylskåp

Vårt sista, men absolut inte minst viktiga, tips för ett organiserat kök är att få ordning i ditt kylskåp.

Ofta ingår några lådor i köpet av kylskåp men det är underbart med flera små att förvara till exempel ost, syltburkar, pålägg, buljong med mera i. De här genomskinliga lådorna från Åhléns är stapelbara och gör att du får riktigt bra översikt. Och vill du kan du lätt sätta en lapp på sidan för vilka råvaror som ska i. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction)

5. Gör plats till handdukar

Skaffa en plats åt dina kökshanddukar så du slipper ha de hängandes på stolar, handtaget till ugnen med mera. En snygg hängare som den här från H&M Home ger dem en naturlig plats och du vet alltid var de är när du behöver dem. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)

LÄS MER:

10 snygga och funktionella knivställ till köket

Inred köket med färg och hållbara val – tips som fixar stilen