Foodtruck eller tapas? Välj restaurang utifrån ditt stjärntecken

21 jan, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Utbudet av krogar och restauranger är stort och det kan vara svårt att känna exakt vad man är sugen på. Ta då hjälp av stjärnorna och hitta den restaurang du ska gå på när astrologin får säga sitt.
Annons

Jahapp! Utemiddag på schemat. Men vart ska man gå? Det är inte alltid lätt att veta vilken restaurang som passar bäst för just dig och ditt sällskap. Dels är det maten som man vill ska vara bra och det man är sugen på, men det handlar ju om mer än bara maten. Miljön, personalen och atmosfären kan vara minst lika viktigt. Ibland känns det som att man kan se sig om i stjärnorna efter en restaurang som passar. Ja, det är kanske precis det du ska göra – följa ditt stjärntecken till rätt restaurang.

Väduren 21/3–19/4

Blodig biff? Ja, tack säger Väduren.
Blodig biff? Ja, tack säger Väduren.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Du gillar restauranger som är äventyrliga, har hög energi och gärna också hög ljudvolym. Dessutom är ditt tecken starkt kopplat till järn, så din middag får gärna innehålla en bit kött – ju blodigare desto bättre. Väduren är också ett eldtecken, så om köttet är grillat blir det ett extra plus i kanten. Hittar du en välbesökt grillrestaurang blir ingen gladare än du.

Annons

Oxen 20/4–20/5

Fina viner hamnar högt upp på Oxens önskelista.
Fina viner hamnar högt upp på Oxens önskelista.

Om restaurangen är exklusiv, dyr och har en fin vinlista brukar du dras dit. Du har en stor känsla för mat och smak och går verkligen in för att känna alla nyanser. Du föredrar rena smaker utan för många galna blandningar, tills du kommer till desserten. Där går du gärna utanför din bekvämlighetszon och beställer något innovativt, så länge du får choklad.

Tvillingarna 21/5–20/6

Tvillingarna vill hellre ha plockmat än en stor portion.
Tvillingarna vill hellre ha plockmat än en stor portion.

Tecknet är kopplat till flyktighet och vill hellre ha många små rätter på små tallrikar än en enda stor rejäl portion på en tallrik. Du tackar också nej till stora mängder sås samt överarbetade och krångliga rätter. Enkelt, snabbt och plockigt – hörde vi tapas?

Annons

Kräftan 21/6–22/7

Restauranger som känns som hemma med mat som smakar som mammas är målet för kräftan.
Restauranger som känns som hemma med mat som smakar som mammas är målet för Kräftan.

Restaurangen där du som Kräfta trivs bäst i känns som hemma. Maten får gärna smaka som den gjorde när din mamma lagade den. Det kan ju betyda sushi för någon och makaronilåda för någon annan. Det du inte vill är att gå på en restaurang med modern, stram och kylig inredning. Helst vill du inte behöva välja restaurang alls, utan ser hellre att någon annan gör det. Och om du någon gång väljer vill du få bekräftelse på att du valde rätt.

Lejonet 23/7–22/8

En restaurangentré värdig ett Lejon.
En restaurangentré värdig ett Lejon.

Du kan i princip tänka dig vilken restaurang som helst så länge den får dig att känna dig som en filmstjärna. Extra bra blir det om du lyckas kändisspotta lite under middagen. Vilken mat de serverar spelar mindre roll, även om den gärna får ha något extraordinärt inslag. Du är helt enkelt ute efter att få till en middag som är mer än bara ett matintag – du vill skapa minnen.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

Vegetariskt och närodlat? Precis det Jungfrun vill ha.
Vegetariskt och närodlat? Precis det Jungfrun vill ha.

Du som Jungfru vill ha en restaurang som inte ställer till det för den diet du följer. Många Jungfrur är vegetarianer och många vill äta ekologiskt och lokalproducerat, så försök att hitta en restaurang där du inte behöver tumma på de här vanorna. Då trivs du som bäst och kan njuta av maten.

Vågen 23/9–22/10

Vågen är alltid nyfiken på den hetaste krogen.
Nytt och kul? Vågen är alltid nyfiken på den hetaste krogen.

Du vill hitta restaurangen som är hetast i stan just nu. Vågen jobbar ofta inom media och är aktiv på sociala medier, så du plockar upp de nya trenderna snabbare än många andra och snackas det om en ny krog vill du dit! Det får gärna vara väntetid på att få bord så att du jobbar upp dina förväntningar. Du äter gärna i vackra omgivningar och från snygga tallrikar, oavsett om det är din eller bordsgrannens, som du gärna smakar från.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Andra gäster nära inpå vill inte Skorpionen ha. Privatliv, ja tack!
Andra gäster nära inpå vill inte Skorpionen ha. Privatliv, ja tack!

En restaurang där ingen vet vem du är, ingen känner igen dig och där du får vara helt i fred – det är där du helst äter. Det värsta du kan tänka dig är att någon du inte känner ska sitta och lyssna på vad du pratar om och dessutom lägga sig i samtalet. Nej, utemiddag är fortfarande en privat angelägenhet för dig. Miljön får gärna vara mörk och ha bås, och maten god men utan krångel.

Skytten 22/11–21/12

Nytt, spännande, genuint och internationellt – det är Skyttens matval.
Nytt, spännande, genuint och internationellt – det är Skyttens matval.

Svensk husman, nej tack! Som Skytt vill du äta internationellt och känna dig som en kosmopolit även om du går ut och äter i din egen hemstad. Du letar i de mest obskyra forum på nätet för att hitta den mest äkta pakistanska maten i stan eller texmex som den ska smaka på riktigt. Mainstream-restaurangerna kan Svenne-banan ha för sig själv. Eftersom du inte bryr dig om hur omgivningarna ser ut är det perfekt med en foodtruck eller en genuin och stökig matfestival med spännande rätter från hela världen.

Annons

Stenbocken 22/12–19/1

Fina restauranger med framgångsrika människor – där vill Stenbocken vara.
Fina restauranger med framgångsrika människor – där vill Stenbocken vara.

Din drömrestaurang får dig att känna dig lyckad. Maten behöver inte vara extraordinär, men miljön får gärna vara det. Där du äter ska folk som är lyckade äta middag. Du dras till herrgårdar med klassisk arkitektur eller golfklubbens restaurang. Men det säger inte att du inte kan lockas av trendiga restauranger i stan, så länge de har anor och en framgångsrik historia – och gärna en kristallkrona eller två.

Vattumannen 20/1–18/2

Stenbocken beställer gärna i en iPad. Ny teknik, liksom.
Stenbocken beställer gärna i en iPad. Ny teknik, liksom.

Du vill ha det senaste, det mest banbrytande när det gäller teknik och gastronomi. Som Vattuman är du alltid sugen på ny teknik och maten är inget undantag. Du gillar det okonventionella och har inget emot att lägga din beställning på en iPad. Men som Vattuman är du öppen för det mesta, ibland är du glad att du kommer ut på krogen alls och sliter dig från din telefon och dator.

Annons

Fiskarna 19/2–20/3

Lugn och ro så att man kan prata med vännerna, det vill Fisken ha.
Lugn och ro så att man kan prata med vännerna, det vill Fisken ha.

Du är ute efter en restaurang som inte vill spela huvudrollen i din utekväll. Det viktigaste för dig är varken omgivningen, servicen eller maten utan ditt sällskap. Du har inte många krav, men restaurangen får inte vara stimmig och högljudd utan gärna lite mer intim så att du och ditt sällskap kan prata och umgås i lugn och ro. Ska du trots allt önska restaurangtyp går du gärna till ett ställe med fokus på fisk och skaldjur som är bra för din lite känsliga mage.

Annons

Läs mer:

Annons