Artikeln innehåller reklamlänkar

Food Pharmacy lanserar kökskollektion för den hälsomedvetna

Efter boken, bloggen, podden och kokboken kommer nu prylarna. Food Pharmacy lanserar en snygg kollektion med produkter i hållbara material som underlättar din hälsosamma matlagning.
08 november, 2018

Sedan 2014 har Food Pharmacy varit en institution inom hälsosam och medveten matlagning i Sverige med sin blogg, sina böcker och sin podd om maghälsa, tarmflora och antiinflammatorisk kost. Och nu följer de upp med en egen kollektion av köksprodukter som finns hos Cervera och på foodpharmacy.se.

I kollektionen finns bland annat skärbrädor, ugnstermometer, matlåda och en juliennestrimlare. Allt är tillverkat i hållbara material som svensk miljömärkt ek, lin och rostfritt stål.

– Det här är första steget i en kökskollektion för näringsjägare. I den här kollektionen hittar du bland annat en smidig liten juliennestrimlare som fixar blixtsnabb zucchinispagetti eller strimlade morötter som ett alternativ till fiberfattig pasta, en ugnstermometer så du kan upphetta maten lite snällare och på så vis behålla näringen och fibrerna i maten, säger Mia Clase en av grundarna av Food Pharmacy i ett pressmeddelande.

En av våra favoriter är den tredelade matlådan i rostfritt stål som gör det möjligt att ta med sig lunchlåda till jobbet och samtidigt plastbanta lite i köket.

Den första laddningen köksprylar har redan landat på hyllorna. Kollektionen kommer också att utökas under de kommande månaderna med fler produkter som ska underlätta din hälsosamma matlagning.

6 favoriter ur Food Pharmacys kökskollektion

Kollektionen kommer som sagt att utökas, men vi kunde inte hålla oss ifrån att välja ut några favoriter som är perfekta som julklappar för den matlagningsintresserade.

1. Matlåda

Matlåda med tre olika fack. Lådan är gjord i rostfritt stål med smarta avdelare och små fack för grönsaker och röror och ett större för huvudrätten. Lådan finns att köpa här.

2. Lång skärbräda

Skärbräda som funkar lika bra som bricka för frukosten, uppläggningsfat för tapas eller som ostbricka. Brickan är gjord i miljömärkt ek och du hittar den här (länk till Apprl).

3 och 4. Salladsbestick och skärbräda

Stilrena salladsbestick och en liten skärbräda i miljömärkt ek. Skärbrädan kan du köpa här (länk till Apprl) och salladsbesticken här (länk till Apprl).

5. Kökshandduk

Vackert puderrosa kökshandduk i miljövänligt färgat lin. Säljs i tvåpack i färgkombinationen rosa och grå. Du hittar kökshandduken här.

6. Juliennestrimlare

Smidig juliennestrimlare i rostfritt stål som du håller i handen och snabbt trollar fram grönsakspasta med. Du hittar strimlaren här (länk till Apprl).

Foto: Martin Vallin / Cameralink

 

Läs mer:

Food Pharmacys 6 bästa knep för att näringsboosta din mat

Vegetarian eller vegan? Tänk på detta när du väljer dina måltider