Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fluffig gräddtårta med färska bär

26 maj, 2015 
AvCassandra Lindblom
En fluffig gräddtårta med färska bär passar perfekt till sommarens alla festligheter. Inte minst till midsommar! Blanda gärna hallon, jordgubbar och blåbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fluffig gräddtårta med färska bär.
Fluffig gräddtårta med färska bär.

(ca 8–10 bitar)

Tårtbotten

150 g rumsvarmt smör

200 g strösocker (ca 2 dl)

120 g ägg (ca 2 st)

2 msk pressad citronsaft

180 g vetemjöl (ca 3 dl)

10 g vaniljsocker (ca 2 tsk)

5 g bakpulver (ca 1 tsk)

smör och kokosflingor till formen

Fyllning

2 mogna bananer

100 g vispgrädde (1 dl)

2 dl hallonsylt

Garnering

400 g vispgrädde (4 dl)

färska hallon, jordgubbar och blåbär

Tårtbotten

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och sedan citron- saften medan du fortsätter vispa. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten. Rör slätt med en sked. Smörj och bröa en rund sockerkaksform med kokos. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, känn med en sticka att den är klar. Vänta tills kakan svalnat något innan den stjälps upp. Dela den i tre bottnar när den svalnat helt.

Annons

Fyllning och montering

Mosa bananerna med gaffel i en djup tallrik. Vispa grädden och blanda med bananerna. Bred banangrädden på botten. Bred banangrädden på den understa bottnen. Bred hallonsylt på nästa botten, vänd på den och lägg hallonsylten nedåt mot banangrädden. Gör likadant med nästa botten. Vispa grädden till garneringen. Täck hela tårtan med ett tunt lager av grädden. Fördela bären över tårtan. Lägg resten av grädden i en spritspåse med tyll och spritsa runt bären och på sidorna. Förvara svalt tills det är dags att hugga in!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons