Flatbread med zucchini och baba ganoush
Den krämiga aubergine-dippen smakar extra bra när auberginen får röksmak på grillen.
2 portioner
Du behöver:
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
½ tsk spiskumminfrön
2 tsk tahini
½ citron
1 ½ dl turkisk yoghurt
Salt och nymalen svartpeppar
Balsamico-marinerade russin:
2 msk russin
½ dl balsamvinäger
Fyllning:
1 liten zucchini
2 rödlökar
Till servering:
2 flatbread
1 näve mynta
Gör så här:
- Vänd russin i balsamico och låt dra under tiden du tillagar auberginen. Grilla auberginen på indirekt värme i cirka 35 minuter. Skrapa ur inkråmet och mixa det med vitlök, spiskummin, tahini, citronsaft och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Hyvla zucchini tunt med osthyvel eller mandolin. Skala och skär löken i tunna skivor. Grilla flatbreaden lätt. Bred på baba ganoush och fördela zucchini, rödlök och russin på röran. Strö över mynta och servera.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft