Flatbread med prästost, zucchini och oregano
- AvRedaktionen
Flatbread på färdigbakat bröd är en snabb och enkel genväg till ett gott drinktilltugg, en förrätt eller som hel middag tillsammans med en sallad. Fyllningen kan varieras i det oändliga. Toppa brödet med favoritosten och grädda sedan snabbt i ugnen.
Tid: 15 min
2 portioner
Du behöver:
1 skiva Pågen Hönökaka
1 knipplök
1 knippe oregano
2 dl riven vällagrad prästost
1 liten zucchini
1 vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
- Finstrimla knipplöken. Repa oreganobladen från kvistarna.
- Fördela ost, knipplök och oregano (spara några blad till garnering) på brödet.
- Grädda i övre delen av ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 min. Passa noga så att det inte bränns!
- Skär under tiden zucchinin i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Stek zucchinin i olja tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
- Fördela zucchinin på det gräddade brödet. Garnera med oregano och servera direkt!
Tips! Receptet är skrivet för tillagning i ugnen, men det går även bra att grilla brödet på grillen.
Recept och foto: Pågen