Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.

Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade to­mater. Känns fläskfilé för lyxigt kan du panera fläskkotletter i stället.
26 mars, 2017

2 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 dl kokt quinoa, avsvalnad

150 g färsk broccoli

10 cm gurka 1 msk olivolja

1 msk citronsaft

400 g fläskfilé

svarta och vita sesamfrön

salt och nymalen svartpeppar

några småtomater (gärna på kvist)

Tomatkräm:

1 dl soltorkade tomater + lite av oljan

1 dl turkisk yoghurt

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Koka quinoan enligt an­visningen på förpackningen. Låt svalna.

Lägg broccolin i en matberedare och mixa tills den är finhackad. Häll över broccolin i en bunke och tillsätt quinoan. Skala gurkan, dela den på mitten, kärna ur och skiva i halvmånar. Blanda ner i quinoan. Häll över olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

Blanda sesamfrön med salt och peppar. Putsa fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Pensla den med olivolja och rulla den i fröblandningen. Sätt in i mitten av ugnen. Ställ in tomaterna efter cirka tio minuter och låt dem gå med tills fläskfilén är klar och har en innertemperatur på 70°.

Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade to­mater.

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: