Fisksoppa från Marstrand

Den här läckra och lättlagade fisksoppan hittar du i boken Sommar med systrarna von Sydow (Ica bokförlag).
14 juli, 2013
Fisksoppa à la Marstrand.

Fisksoppa à la Marstrand.

12 bufféportioner

Tid: 35 minuter

Soppan kan också bli en härlig sommarmiddag för 6 personer om du serverar ett gott bröd med ost till.

Du behöver:

300 g purjolök

2 vitlöksklyftor (pressade)

1–2 tsk currypulver

1 burk krossade tomater

1 liter vatten

3 fiskbuljongtärningar

500 g potatis (tärnad)

200 g morötter (slantade)

1 dl crème fraiche

400 g torsk (tärnad)

1/2 dl dill

1 dl färska örter (t ex dill, rucola, persilja, och färsk oregano)

crème fraiche

Gör så här:

Fräs purjo och vitlök, strö över curry och fräs någon minut till. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, potatis och morötter. Koka cirka 20 minuter, känn efter så att grönsakerna är mjuka. Lägg i fisk och dill, sjud cirka 5 minuter till. Garnera med färska örter och en klick crème fraiche. Servera i små glas.