Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fiskpaket med getost och tomat

25 maj, 2022 
AvLine Heidi Nielsen
Recept på fiskpaket med getost och tomat
Enklare middag än så här blir det inte – fiskpaket med getost och tomat som tillagas i ugnen eller direkt på grillen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Sommardrinkar du inte vill missaBrand logo
5 Sommardrinkar du inte vill missa

Fiskpaket med getost och tomat

Tillagas i ugn eller på grillen.

Enkelt fiskpaket med getost och tomat som tillagas i ungen eller på grillen

4 portioner

Du behöver:

800 g torskfilé eller annan vit fisk
1 fänkålshuvud
600 g körsbärstomater
150 g färsk getost
1 dl vitt vin
4 msk pesto
Salt och nymalen svartpeppar
1 ekologisk citron

Till servering:

2 nävar bredbladig persilja
Ris eller kokt potatis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°, eller tänd grillen. Skär fisken i portionsstorlekar och bred ut dem i mitten av fyra bitar bakplåtspapper (använd aluminiumfolie om du grillar) tillsammans med strimlad fänkål, halverade körsbärstomater och getost.
  2. Ringla över lite vitt vin och en sked pesto i varje paket. Krydda med salt och peppar och lägg en citronskiva ovanpå.
  3. Samla ihop bakplåtspapperets hörn och vrid dem ett varv så att paketet blir stängt.
  4. Grädda fiskpaketen i ugnen i cirka 15 minuter, eller grilla dem tills fisken är vit och fast.
  5. Servera med grovhackad persilja på toppen, och ät med ris eller kokt potatis.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons