Fiskpaket med getost och tomat

Recept på fiskpaket med getost och tomat

Betina Hastoft
Enklare middag än så här blir det inte – fiskpaket med getost och tomat som tillagas i ugnen eller direkt på grillen.
25 maj, 2022
0:57

Efter reklamen: 5 Sommardrinkar du inte vill missa

(0:57)

Slå på ljud

Fiskpaket med getost och tomat

Tillagas i ugn eller på grillen.

Enkelt fiskpaket med getost och tomat som tillagas i ungen eller på grillen
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

800 g torskfilé eller annan vit fisk
1 fänkålshuvud
600 g körsbärstomater
150 g färsk getost
1 dl vitt vin
4 msk pesto
Salt och nymalen svartpeppar
1 ekologisk citron

Till servering:

2 nävar bredbladig persilja
Ris eller kokt potatis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°, eller tänd grillen. Skär fisken i portionsstorlekar och bred ut dem i mitten av fyra bitar bakplåtspapper (använd aluminiumfolie om du grillar) tillsammans med strimlad fänkål, halverade körsbärstomater och getost.
  2. Ringla över lite vitt vin och en sked pesto i varje paket. Krydda med salt och peppar och lägg en citronskiva ovanpå.
  3. Samla ihop bakplåtspapperets hörn och vrid dem ett varv så att paketet blir stängt.
  4. Grädda fiskpaketen i ugnen i cirka 15 minuter, eller grilla dem tills fisken är vit och fast.
  5. Servera med grovhackad persilja på toppen, och ät med ris eller kokt potatis.

Foto: Betina Hastoft