Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Fina ostbrickor till fest och vardag

10 mar, 2020 
AvRebecca Wictor
8 snygga ostbrickor
En ostbricka är alltid rätt! På buffébordet, till vinkvällen eller bara vill lyxa till din helgfrukost. Här är 8 snygga ostbrickor som passar till både vardag och fest.
Annons

Vi älskar ost! Men en härlig ostbricka kräver både ett bra urval, temperering och framför allt en snygg servering. Antingen kan du välja att ha bara ha ostar på brickan och servera kex och frukt vid sidan av. Eller så satsar du på en större variant och bjuder på en dignande ostbricka, fylld av goda ostar, vindruvor och en god marmelad kanske? Här är 8 fina brickor i olika storlekar och stilar.

8 snygga ostbrickor

1. Ostbricka med fot i valnöt

Ostbricka i valnöt på fot

Ett stort serveringsfat på fot gjort i vacker valnöt, från Dutchdeluxes. Här ryms både ostar, frukt och goda kex. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

2. Ostbricka i marmor från Skultuna

Ostbricka i ljus marmor

Ett stilrent fat i marmor från Skultuna, där osten gärna får ta plats. Duka upp ett par olika ostar och ha tillbehören bredvid. Här kan du köpa den (reklamlänk)

3. Rund serveringsbricka från Iittala

Rund ostbricka

En stor och härlig bricka från finska Iittala som går att använda till både ostbricka men funkar bra för att servera pizza på eller en surdegslimpa till soppan på. H (reklamlänk)är kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

4. Serveringsbricka i bambu

 

 

Rund ostbricka med handtag

En enkel och liten bricka när det lilla sällskapet ska njuta av ost och vin. Snyggt räfflad och tillverkad i bambu, från Sagaform. Här kan du köpa den (reklamlänk)

5. Avlång ostbricka i akacia

Avlång ostbricka i Akaica

En klassisk avlång bricka i akaciaträ, från Zassenhaus. Snygg att duka fram på soffbordet eller matbordet. Brickan fungerar även bra som underlägg till varma grytor. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

6. Ostbricka i skiffer

Ostbricka i grå sten

En enkel ostbricka i skiffer från Kitchencraft, med tre snygga ostbestick. Här kan du köpa den (reklamlänk)

7. Ostbricka med tillhörande bestick

Fyrkantig ostbricka

Även denna fyrkantiga, robusta ostbricka från Dorre kommer med tre behändiga bestick. Här kan du köpa den (reklamlänk)

8. Ostbricka av Alvar Aalto

OStbricka av Alva Aalto

En vacker bricka från Alvar Aalto, i solid ek. Formad efter den kända Savoyvasen från samma designer. Här kan du köpa den (reklamlänk)

LÄS MER:

Annons