Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Fina dukar – för små och stora bord

Fina dukar till fest och vardag

För att få till en riktigt bra dukning måste du tänka på mer än servis och bestick, blommor och servetter. Du behöver en duk. Den kan kännas futtig men för slutresultatet har den stor betydelse: här är 12 fina dukar!
24 mars, 2020

Är det dags för fest? Eller vill du kanske bara göra vardagen lite roligare. Lägg en duk på matbordet! För visst gör den något med hela rummet, duken. Det blir ett hem, helt plötsligt. Och den är enkel att byta ut och därför perfekt att ha hemma i några olika färger.

Här tipsar vi om några fina dukar för både stora och små bord.

Fina dukar i olika storlekar

1. Gul bomullsduk

Gul duk från Åhlens

En bomullsduk i trendigt gul nyans, från Åhlens. Perfekt att duka med i påsk men ger också ett välkommet ljus under hela våren och sommaren. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

2. Grön linneduk

Grön linneduk från Lovley Linen

En härlig linneduk från Lovely linen i vacker avokadofärg. Duken är gjord av specialtvättad lin för en skrynklig look. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

3. Randig duk från Ernst

Randig bordsduk från Ernst

En klassisk sommarduk i bomull, med saffransgula ränder, från Ernst. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

4. Grön duk med mönster

Mönstrad duk från Åhlens

En duk med grafiskt naturmönster som tar plats på matbordet, från Åhlens. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

5. Enfärgad grön duk

Tvättad linneduk grön från HMHome

Gillar du inte mönster men vill ha en trendigt grön duk, är den här linneduken från H&M Home ett bra val för dig. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)

6. Enkel vaxduk

Vaxduken Ester från Åhlens

En riktigt snygg vaxduk är kanske inte det lättaste att hitta, men det bästa att ha om du delar bord med barn. Eller serverar rödvin. Den här diskret mönstrade från Åhléns funkar alltid. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

7. Vacker duk i dusty pink

Rosa linneduk från Broste

För en avslappnad dukning passar Broste Copenhagens grå-rosa duk i linne perfekt. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

8. Mönstrad duk

mönstrad duk från H&M

Sommaren är snart här och finns det något vackrare än ett bord dukat med blommor? Den här färgstarka varianten kommer från H&M Home. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)

9. Enkel rutig duk

Enkel duk från House Doctor

En enkel och vacker duk från House Doctor som låter din servis ta huvudrollen. Passar bra både till vardag och fest. Här kan du köpa den (reklamlänk från Tradedoubler.com)

10. Duk i tvättad linne

Den grågröna nyansen på denna duk från Gripsholm ger ett lugn till bordet. Tvättningen har gett duken patina och en mjuk känsla. Här kan du köpa den (reklamlänk från Tradedoubler.com)

11. Blommig duk från Lexington

Vintageduk från Lexington

Lexingtons blom-mönstrade duk är både diskret och tar plats på samma gång. Duken är tillverkad i grov vävd bomull och lägger sig fint över bordet. Här kan du köpa den (reklamlänk från Tradedoubler.com)

12. Diskret mönster

Duk i bomull med mönster

En vacker duk i vävd bomull, från H&M Home, med ett beiget mönster tryckt på ovansidan. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)

LÄS MER:

Snygga äggkoppar vi vill duka frukostbordet med

Bindefelds bästa dukningstips

Så dukar du snyggt med blommor