Artikeln innehåller reklamlänkar

Fina dukar – för små och stora bord

Fina dukar till fest och vardag

För att få till en riktigt bra dukning måste du tänka på mer än servis och bestick, blommor och servetter. Du behöver en duk. Den kan kännas futtig men för slutresultatet har den stor betydelse: här är 12 fina dukar!
24 mars, 2020

Är det dags för fest? Eller vill du kanske bara göra vardagen lite roligare. Lägg en duk på matbordet! För visst gör den något med hela rummet, duken. Det blir ett hem, helt plötsligt. Och den är enkel att byta ut och därför perfekt att ha hemma i några olika färger.

Här tipsar vi om några fina dukar för både stora och små bord.

Fina dukar i olika storlekar

1. Gul bomullsduk

En bomullsduk i trendigt gul nyans, från Åhlens. Perfekt att duka med i påsk men ger också ett välkommet ljus under hela våren och sommaren. Här kan du köpa den (länk till butik)

2. Grön linneduk

En härlig linneduk från Lovely linen i vacker avokadofärg. Duken är gjord av specialtvättad lin för en skrynklig look. Här kan du köpa den (länk till butik)

3. Randig duk från Ernst

En klassisk sommarduk i bomull, med saffransgula ränder, från Ernst. Här kan du köpa den (länk till butik)

4. Grön duk med mönster

En duk med grafiskt naturmönster som tar plats på matbordet, från Åhlens. Här kan du köpa den (länk till butik)

5. Enfärgad grön duk

Gillar du inte mönster men vill ha en trendigt grön duk, är den här linneduken från H&M Home ett bra val för dig. Här kan du köpa den (länk till butik)

6. Enkel vaxduk

En riktigt snygg vaxduk är kanske inte det lättaste att hitta, men det bästa att ha om du delar bord med barn. Eller serverar rödvin. Den här diskret mönstrade från Åhléns funkar alltid. Här kan du köpa den (länk till butik)

7. Vacker duk i dusty pink

För en avslappnad dukning passar Broste Copenhagens grå-rosa duk i linne perfekt. Här kan du köpa den (länk till butik)

8. Mönstrad duk

Sommaren är snart här och finns det något vackrare än ett bord dukat med blommor? Den här färgstarka varianten kommer från H&M Home. Här kan du köpa den (länk till butik)

9. Enkel rutig duk

En enkel och vacker duk från House Doctor som låter din servis ta huvudrollen. Passar bra både till vardag och fest. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

10. Duk i tvättad linne

Den grågröna nyansen på denna duk från Gripsholm ger ett lugn till bordet. Tvättningen har gett duken patina och en mjuk känsla. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

11. Blommig duk från Lexington

Lexingtons blom-mönstrade duk är både diskret och tar plats på samma gång. Duken är tillverkad i grov vävd bomull och lägger sig fint över bordet. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign)

12. Diskret mönster

En vacker duk i vävd bomull, från H&M Home, med ett beiget mönster tryckt på ovansidan. Här kan du köpa den (länk till butik)

LÄS MER:

Snygga äggkoppar vi vill duka frukostbordet med

Bindefelds bästa dukningstips

Så dukar du snyggt med blommor