Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fikon- och cashewspread

10 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på fikon- och cashewspread
Söta fikon och cashewnötter i perfekt harmoni. Supergott att servera med salta kex tillsammans med ostbrickan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Fikon- och cashewspread

Sött av fikon, nötigt av cashew.

Så gör du ett gott fikon- och cashwespread

4 dl

Du behöver:

200 g torkade fikon
1 ½ dl vatten
10 dadlar
65 g osaltade cashewnötter
Salt

Gör så här:

  1. Skär fikonen i mindre bitar och häll kokande vatten över dem i en skål. Låt dra i 20 minuter.
  2. Halvera dadlarna, kärna ur. Kör fikon, vatten, dadlar och nötter i en blender tills konsistensen blir till en pasta. Smaka av med salt. Häll upp i väl rengjord glasburk.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons